T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MERSİN / SİLİFKE - Sarıcalar Ortaokulu

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ortak Sınav Uygulama Kılavuzu

meb_iys_dosyalar/33/08/727502/dosyalar/2023_10/30162222_Mersin-Il-Milli-Egitim-Mudurlugu-Ortak-Sinav-Uygulama-Kilavuzu-2023-2.pdf

İÇİNDEKİLER

I. DÖNEM ORTAK SINAV TAKVİMİ…………………………………………….……........

A.

GENEL AÇIKLAMALAR .....................................................................................................

B.

İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜKLERİNİN YAPACAĞI İŞLEMLER ...........................

C. OKUL MÜDÜRLÜKLERİNİN YAPACAĞI İŞLEMLER ....................................................

D. GÖZETMEN ÖĞRETMENİN GÖREVLERİ .........................................................................

E. ÖĞRENCİLER İÇİN GEREKLİ UYARILAR .......................................................................

F. ORTAK YAZILILARIN SONUÇLARININ BİLDİRİLMESİ ...............................................

G. ORTAK SINAVLARIN GEÇERSİZ SAYILACAĞI DURUMLAR .....................................

II. ORTAK SINAVLARA İTİRAZ .............................................................................................

EKLER

EK-1 Ortak Sınav İtiraz Dilekçesi ...........................................................................................

EK-2 Sınav Kuralları ................................................................................................................

EK-3 Kopya Tespit Tutanağı ...................................................................................................

EK-4 Ortak Yazılı Sınava Katılım Tespit Belgesi ..................................................................

EK-5 Okul Sınav Evrak Teslim Tutanağı ...............................................................................

EK-6 Sınav Sonuçları Teslim Formu.....................................................................................

EK-7 Sınav Evrakı Geri Dönüş Poşetine Konulacaklar.........................................................

EK-8 İlçe Sınav Evrak Teslim Tutanağı...............................................................................

EK-9 İl Sınav Evrak Teslim Tutanağı...................................................................................

2

I. DÖNEM ORTAK SINAV TAKVİMİ

MERSİN İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Dersi 1. Dönem 1. Ortak Yazılı Sınav Takvimi

Sınav Tarihi

Okulun Eğitim Şekli

Başlama Saati

02.11.2023

Normal Eğitim

10:20

İkili Eğitim Sabahçı Grup

10:20

İkili Eğitim Öğlenci Grup

14:30

A.

GENEL AÇIKLAMALAR

1.

Bu kılavuz, Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği, Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği, Millî Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği, Millî Eğitim Bakanlığı Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği, Millî Eğitim Bakanlığı Yazılı ve Uygulamalı Sınavlar Yönergesi hükümlerine dayanılarak hazırlanmıştır.

2.

Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin 22. maddesine dayanarak alınan karar doğrultusunda; 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılında Temel Eğitim Genel Müdürlüğü, Din Eğitimi Genel Müdürlüğü ve Özel Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı resmî ve özel okulların 6. sınıflarında “Sosyal Bilgiler” derslerinin I. dönem I. yazılı sınavı il genelinde ortak yapılacaktır.

3.

Bu kılavuzda, 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı I. dönemi il genelinde ortak yapılacak 6. Sınıflar Sosyal Bilgiler dersi 1. yazılısı ile ilgili usul ve esaslar yer almaktadır.

4.

Yapılacak ortak yazılı sınavda, Sosyal Bilgiler dersinin öğretim programına bağlı kalınarak, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan kazanımlar esas alınmıştır.

5.

Ortak yazılı sınavlarda alınan puanlar, o dersin I. dönem I. yazılı puanı olarak e-okul

sistemine girilecektir.

6.

Ortak yazılı sınav, olağanüstü haller ve özel durumlar dışında, yukarıda belirtilen takvime göre, il düzeyinde aynı anda uygulanacaktır.

7.

Sınavlarda kullanılacak sınav evrakları, sınav evrak kutuları içinde, ilgili okul müdürlüklerine dağıtılmak üzere, İlçe Millî Eğitim Müdürlüklerinin Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetlerinden sorumlu birimleri tarafından merkez ilçeler dışındaki ilçeler 30.10.2023 Pazartesi günü; merkez ilçeler ise 31.10.2023 Salı günü Mersin İl Millî Eğitim Müdürlüğü Proje Koordinasyon Merkezi binasında (Ek Bina) bulunan Ölçme Değerlendirme Merkezinden imza karşılığı teslim alınacaktır.

3

8.

Okul Müdürlükleri tarafından İlçe Millî Eğitim Müdürlüklerinin Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetlerinden sorumlu birimlerinden sınav poşetleri, 9. maddede belirtilen hususlar da dikkate alınarak en geç 31.10.2023 Salı günü mesai bitimine kadar imza karşılığında teslim alınacaktır. Teslim alınan optik formlar sınav öncesi mutlaka kontrol edilecek ve eksiklik olması durumunda telafi için Ölçme Değerlendirme Merkezi ile iletişim kurulacaktır.

9.

Yazılı sınav sorularının çoğaltılması hususunda, okul müdürlükleri tarafından şube ve öğrenci sayılarına göre çoğaltma için gereken baskı süresi dikkate alınarak sınavın zamanında başlaması için gereken tedbirleri alınacaktır.

10.

Sınavda kullanılacak optikler karekodlu ve öğrenci bilgileri basılı olarak gelecektir. Öğrenciler optik form üzerinde öğretim şekli kutucuğu ve cevaplar haricinde herhangi bir işaretleme yapmayacaklardır.

11.

Optik formlarla beraber teslim edilecek olan Ek-4 Sınava Katılım Tespit Belgesi

gözetmen öğretmenler tarafından, sınava giren öğrencilere sınav sonunda imzalatılacaktır. Sınava katılmayan öğrencilerin bilgileri yazıldıktan sonra imza bölümüne “GİRMEDİ” şeklinde işlenecektir.

12.

Okul Sınav Komisyonu, sınav güvenliği açısından sınav kâğıtları ve cevaplarının internet ortamı, e-posta ve mesaj programları gibi iletişim araçlarından paylaşılmamasına dikkat edecektir.

13.

02 Kasım 2023 tarihinde yapılacak olan ortak sınavlara geçerli mazeretleri sebebiyle

katılamayan öğrencilerin durumları, Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği “Madde 23” hükümleri çerçevesinde, okul müdürlüğünce değerlendirilerek karara bağlanacak ve öğrenci okul müdürlüğünce daha sonra belirtilecek tarihte, Ölçme Değerlendirme Merkezi tarafından hazırlanacak sorularla “Mazeret Sınavına” alınacaktır. Mazeret sınavlarına katılacak öğrencilerin sınav kağıtlarının değerlendirilmesi ve puanlanması ilgili dersin branş öğretmenleri tarafından yapılacaktır. Bu nedenle mazeret sınavı evrakları İlçe Millî Eğitim Müdürlüklerine veya Ölçme Değerlendirme Merkezine teslim edilmeyecektir.

14.

Ortak yazılı sınav soruları, ilgili dersin konu ve kazanımlarına uygun “çoktan seçmeli” 20 sorudan oluşacaktır. Her soru 5 puan değerinde olacak ve değerlendirmede yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemeyecektir. Sınav süresi 40 dakikadır.

15.

Ortak yazılı sınavın bitiminde optik formlar ve sınav kağıtları öğrencilerden toplanacak ve optik formlar, okul sınav evrak poşeti içerisinden çıkan mukavvalar arasına lastikler kullanılarak ayrı ayrı şube bazlı birleştirildikten sonra, Ek-7’de belirtilen evraklar ile birlikte ağzı kapatılan dönüş poşeti toplu olarak tek sınav poşeti içerisinde en geç 02.11.2023 Perşembe günü mesai bitimine kadar Okul Müdürlükleri tarafından okulun bağlı bulunduğu İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri birimlerine imza karşılığı teslim edilecektir. Sınav soru kağıtları öğrencilerden alınacak ancak geri dönüşüm poşetine konulmayacaktır. Sınav soru kağıtları resmi evrak niteliği taşıdığı için sınav sonrası gözetmen öğretmenler tarafından okul idaresine teslim edilecek ve yönetmelik gereğince 2 yıl süreyle arşivde saklanacaktır.

16. Geçerli mazereti olmadan ortak yazılı sınavlara katılmayan öğrencilerin durumları Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğindeki “Madde 23 (4. fıkra)” çerçevesinde değerlendirilir ve e-okul sistemine “G” (Girmedi) olarak girilir.

4

B. İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜKLERİNİN YAPACAĞI İŞ VE İŞLEMLER

1.

Ortak yazılı sınavlar hakkında Mersin İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve Mersin Ölçme Değerlendirme Merkezinden gelen her türlü bilgilendirmeyi ve sınav evraklarını okul müdürlüğüne zamanında ulaştırmak.

2.

Ortak sınavın yapılacağı tüm okullarda okul müdürü veya müdür yardımcısı başkanlığında oluşturulacak Okul Sınav Yürütme Komisyonu’nun kurulmasını sağlamak.

3.

Ortak sınavla ilgili kapalı kutu içerisindeki evrakların, (Merkez ilçeler dışındaki ilçeler 30.10.2023 Pazartesi günü; merkez ilçeler ise 31.10.2023 Salı günü içerisinde Mersin İl Millî Eğitim Müdürlüğü Proje Koordinasyon Merkezi binasında bulunan Ölçme Değerlendirme Merkezinden) imza karşılığı teslim alınmasını sağlamak. Tüm İlçe Millî Eğitim Müdürlüklerinin Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Şubeleri tarafından ilçelerinde bulunan okullara dağıtılmak üzere okulların adına hazırlanmış sınav poşetlerini en geç 31.10.2023 Salı günü mesai bitimine kadar, Ek-8 İlçe Sınav Evrak Teslim Tutanağı kullanılarak, imza karşılığı Okul Müdürlüklerine teslim etmek.

4.

Yapılacak olan sınav sonrası, okullardan gelen sınav evraklarını Ek-8 İlçe Sınav Evrak Teslim Tutanağı kullanılarak imza karşılığı teslim alıp, İlçeye ait Sınav Evrakı Kutusunun içerisine yerleştirip kapattıktan sonra en geç 03.11.2023 Cuma mesai saatleri içerisinde tam ve eksiksiz olarak imza karşılığı Mersin Ölçme Değerlendirme Merkezine teslim etmek.

C. OKUL MÜDÜRLÜKLERİNİN YAPACAĞI İŞ VE İŞLEMLER

1.

İlçe Millî Eğitim Müdürlüklerinde Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetlerinden sorumlu birimlerde bulunan sınav poşetlerini imza karşılığında teslim almak.

2.

Teslim alınan sınav evrakı poşetlerini sınavdan 1 (bir) gün öncesi açarak tam ve eksiksiz olduğunu kontrol etmek; Sınav soru kağıtları ile birlikte C.13. maddede belirtilen evrakların gerektiği sayı kadar çoğaltılmasını sağlamak ve varsa eksiklerin giderilmesi için Ölçme Değerlendirme Merkezi ile iletişim kurmak.

3.

Öğretmenlere, öğrencilere ve velilere ortak yazılı sınavla ilgili gerekli bilgilendirmeyi yapmak.

4.

Ortak yazılı sınav tarihlerini, öğrenci için gerekli uyarıları ve belirtke tablolarını sınıf panolarına astırmak ve okul web sitesinde yayınlamak.

5.

Sınav evrak poşetinde yer alan sınav sorularını öğrenci sayısına göre çoğaltmak. İkili eğitim yapan okulların sınav evrak poşetinde Sabahçı Öğrenciler ve Öğlenci Öğrenciler için hazırlanan sorular ayrı iki zarfta gönderilmiştir. Sabah grubunda yer alan öğrenciler için üzerinde “Sabahçı Öğrenciler” yazan zarftaki sorular, öğlen grubunda yer alan öğrenciler için üzerinde “Öğlenci Öğrenciler” ibaresi yazan zarftaki soruları; normal eğitim yapan okullar ise üzerinde “Sabahçı Öğrenciler” yazan zarftaki soruları çoğaltarak kullanacaktır. Kullanılmayacak devrenin sorularını içeren zarf kesinlikle açılmayacaktır. Çoğaltma işleminden sonra Mersin Ölçme Değerlendirme Merkezi tarafından gönderilmiş olan sınav soru kağıdı tekrar gönderildiği zarfın içine konularak zarf kapatılacak ve okul müdürü tarafından ikinci bir emre kadar muhafaza edilecektir. Bu iki zarfın muhafazasından okul müdürlükleri sorumlu olacaktır.

5

6.

Sınavın yapılacağı gün dersi olan öğretmenlerle en geç 01.11.2023 Çarşamba günü Ortak Yazılı Sınav Bilgilendirme Toplantısı yapmak.

7.

Sınav evraklarını, gözetmen öğretmene sınav başlamadan en geç 10 dakika önce Ek-5 Okul Sınav Evrakı Teslim Alma Formu üzerinden imza karşılığı teslim etmek.

8.

BEP kapsamındaki öğrenciler Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğindeki “Madde 20” çerçevesinde değerlendirilir. Okul Müdürleri ilgili Yönetmelik gereği BEP kapsamındaki öğrencilerin yazılılarının dersine giren öğretmenler tarafından hazırlanmasını ve aynı anda uygulanmasını sağlamaktan sorumludur. (Ortak Sınav günü BEP kapsamındaki öğrenciler ayrıştırılmamaları için sınavlara dahil edilebilir fakat bu öğrencilerin sınav sonuçlarını içeren optik formlar geri dönüş poşetine konulmayacaktır.)

9.

Görme, işitme ve ortopedik engelli öğrencileri tespit etmek, uygun şart ve ortamlarda ortak yazılı sınava katılmalarını sağlamak.

10.

Sınav sonrası gözetmen öğretmenler tarafından doldurulan evrakların kontrolünü yaptıktan sonra Ek-5 Okul Sınav Evrakı Teslim Alma Formunu imzalatarak sınav evraklarını teslim almak.

11.

Ek-7 Sınav Evrakı Geri Dönüş Poşetine Konulacaklar’da belirtilen sınav evraklarını (Öğrenci Optik Formları, varsa Ek-3 Kopya Tespit Tutanağı, Ek-4 Ortak Yazılı Sınava Katılım Tespit Belgesi, Ek-5 Okul Sınav Evrakı Teslim Tutanağı, varsa diğer tutanaklar) eksiksiz bir şekilde geri dönüş poşetine koymak ve poşetin ağzını kapatmak.

12.

Sınav tamamlandıktan sonra Sınav Evrakı Geri Dönüş Poşetini 02.11.2023 Perşembe günü mesai bitimine kadar Okul Müdürlüğü tarafından okulun bağlı bulunduğu İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri birimlerine imza karşılığı teslim etmek.

13.

Ek-2 Sınav Kuralları ile Ek-4 Ortak Yazılı Sınava Katılım Tespit Belgesi’ni Sınav uygulanan şube sayısı kadar; ihtiyaç duyulması halinde de Ek-3 Kopya Tespit Tutanağını gerektiği kadar çoğaltarak gözetmen öğretmenlere teslim etmek.

14.

Kopya çektiği tespit edilen ve hakkında Ek- 3 Kopya Tespit Tutanağı hazırlanan öğrencilerin yazılı sınavını, ilgili okulun bağlı olduğu mevzuat çerçevesinde değerlendirmek.

15.

Ortak yazılı sınav sonuçlarının ders öğretmeni tarafından yazılı notu olarak e-okul sistemine tam ve doğru olarak girilmesini sağlamak.

16.

Ortak yazılı sınava katılamayan öğrencilere yönelik yapılan mazeret sınavının ilgili ders öğretmeni tarafından değerlendirmesinin yapılarak, e-okul sistemine not girişlerinin zamanında ve eksiksiz olarak yapılmasını sağlamak.

17.

Ortak yazılı sınav sonuçlarının ve kazanım analizlerinin zümre öğretmenler kurullarında görüşülmesini sağlamak, ortak yazılı sınav sonunda okulda en çok yapılan / yapılamayan soruları tespit ederek, yapılamayan bu soruların ilgili olduğu konu ve kazanımlara yönelik çalışmaların zümreler tarafından planlanmasını ve öğrencilere geri bildirimde bulunulmasını sağlamak.

18.

Resmî evrak niteliğinde olan sınav kitapçıklarının eksiksiz olarak toplanmasını ve yönetmelik gereğince 2 yıl boyunca arşivde muhafazasını sağlamak.

6

D. GÖZETMEN ÖĞRETMENİN GÖREVLERİ

1.

Ortak yazılı sınav evraklarını sınav başlamadan 10 dakika önce okul idaresinden imza karşılığı teslim alıp yazılı sınavın bitiminde imza karşılığı teslim etmek.

2.

Optik formları öğrenci bilgilerini kontrol ederek doğru şekilde dağıtmak, hatalı veya eksik form olması durumunda okul idaresini sınav başlamadan önce bilgilendirmek.

3.

Öğrencileri optik formdaki, öğretim şekli kutucuğu ile soruların cevaplarını mutlaka doğru ve eksiksiz olarak işaretlemeleri gerektiği hususunda uyarmak.

4.

Ortak yazılı sınav için verilen 40 dakikalık sürenin, sınav kâğıtları ve optik formlar dağıtıldıktan sonra başlayacak şekilde ayarlanmasını sağlamak.

5.

Ortak yazılı sınav öncesinde sınav kâğıdını öğrencilere kontrol ettirerek baskı hatası tespit edilen sınav kâğıdının değiştirilmesini sağlamak.

6.

Sınavın sonunda sınav evrakı içinde yer alan Ortak Yazılı Sınava Katılım Tespit Belgesini sınava giren öğrencilere imzalatmak, sınava girmeyen öğrencilerin imza sütununa GİRMEDİ ibaresini yazarak ilgili belgeyi imzalamak.

7.

Ortak yazılı sınav süresince dışarı çıkılmasına izin vermemek. (Zorunlu hallerde ise okul idaresi gözetiminde öğrenci dışarı çıkarılır, öğrenciye ek süre verilmez.)

8.

Ortak yazılı sınav sonrası; Soru kağıtlarını, Optik Formları, Ek-4 Ortak Sınava Katılım Tespit Belgesini, varsa Ek-3 Kopya Tespit Tutanağını eksiksiz olarak okul idaresine imza karşılığı teslim etmek.

E. ÖĞRENCİLER İÇİN GEREKLİ UYARILAR

1.

Ortak yazılı sınavda dersin konu ve kazanımlarına uygun “çoktan seçmeli” sorular bulunmaktadır. İstediğiniz sorudan başlayabilirsiniz. Sınav süreniz 40 dakika olacaktır.

2.

Öğrencilerin, her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlar ve saat fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saatler ile sözlük, hesap makinesi, çağrı cihazı, cep telefonu, telsiz, radyo gibi iletişim araçları ve her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlarla sınavlara girmesi yasaktır. Bunları bulundurduğu tespit edilen öğrencinin sınavı, sınav kurallarının ihlali gerekçesiyle tutanakla geçersiz sayılacaktır.

3.

Ortak yazılı sınav esnasında kopya çektiği tespit edilen öğrenciler hakkında ilgili yönetmeliğe göre işlem yapılacaktır.

4.

Öğrenciler, ortak yazılı sınav öncesinde sınav kâğıtlarını kontrol ederek baskı hatası tespit ederse sınav kâğıdının değiştirilmesini isteyecektir.

5.

Öğrenciler, optik form işaretlemelerini siyah kurşun kalemle yapacaktır.

6.

Sınavda yer alan soruların seçeneklerinden sadece bir tanesi doğru cevaptır. Birden fazla işaretlenmiş cevaplar yanlış cevap olarak değerlendirilecektir.

7. Optik form üzerinde cevapların işaretlenmesi dışında, karekod ve optik üzerinde herhangi bir karalama yapılması sınav sonuçlarının değerlendirilmesinde hatalara neden olacağı için bu konuda dikkatli olunması gerekmektedir.

7

8.

Zorunlu haller dışında yazılı sınav sürecince (40 dakika) dışarı çıkılmasına izin verilmeyecektir. Dışarı çıkma zorunluluğu halinde okul idaresi gözetiminde öğrenci dışarı çıkarılacak, ancak ek süre verilmeyecektir.

9.

Her sorunun doğru cevabı 5 puan değerinde olacak ve değerlendirmede yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemeyecektir.

10.

Soru iptali olması durumunda değerlendirmede, iptal edilen soru tüm öğrenciler tarafından doğru yapılmış kabul edilerek puana dahil edilecektir.

11.

Sınav sonunda oluşan puan, ilgili dersin I. dönem I. yazılı notu olarak değerlendirilecek ve

e-okul sistemine işlenecektir.

F. ORTAK YAZILI SONUÇLARININ BİLDİRİLMESİ

1.

Ortak yazılı sınavlar; Mersin Ölçme Değerlendirme Merkezi tarafından değerlendirilerek sonuçlar en geç 10 gün içerisinde odmplatform.meb.gov.tr sınav modülü üzerinden okul idarecilerinin erişimine açılacaktır.

2.

Sonuçlar, ilgili ders öğretmenine okul müdürü tarafından Ek-6 Sınav Sonuçları Teslim Formu doldurularak imza karşılığı teslim edilecektir. İlgili branş öğretmeni teslim aldığı sonuç karnesine göre sınav sonuçlarını e-okul sistemine girecek ve öğrencilere duyuracaktır. Sınav sonuçlarının e-okul sistemine girilmesinden ilgili ders öğretmeni, sistemin kontrolünden ise okul müdürü sorumludur.

G. ORTAK SINAV SONUÇLARININ GEÇERSİZ SAYILACAĞI DURUMLAR

1.

Öğrencinin herhangi bir öğrenciden ya da dokümandan kopya çektiğinin sınav görevlilerince tespit edilmesi.

2.

Öğrencinin yerine bir başkasının yazılı sınava girmesi.

3.

Bilgisayar özelliği bulunan her türlü cihaz ve saat fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saatler ile cep telefonu, telsiz vb. iletişim araçlarını yazılı sınav anında öğrencinin yanında bulundurması.

4.

Yazılı sınav evrakına zarar verilmesi (yazılı kâğıdını veya optik formu yırtmak, teslim etmemek vb.) nedeniyle sınav kuralları ihlal edildiği için sınav görevlilerinin ve okul idaresinin tutacağı tutanaklar da dikkate alınarak öğrencinin sınavı geçersiz sayılacaktır.

5.

Ortak yazılı sınavı geçersiz sayılan öğrenciler mazeret sınavına alınmayacaktır.

II. ORTAK SINAVLARA İTİRAZ

Yazılı sorularına, cevap anahtarına ve sınav sonuçlarına dair öğrencilerden gelen itiraz öncelikle dersin branş öğretmeni tarafından değerlendirilecektir. Yapılan inceleme ve değerlendirme, ilgili dersin zümre başkanı tarafından EK-1’de yer alan itiraz formunda karara bağlanacak ve Okul Müdürlüğüne bildirilecektir. Okul Müdürlüğü, zümre başkanı tarafından doldurulan EK-1 Ortak Sınav İtiraz Dilekçesi’ni resmî yazı ile inceleme ve değerlendirme yapılması talebiyle Mersin Ölçme Değerlendirme Merkezine bildirecektir. Bunun dışındaki durumlarda itirazlar kabul edilmeyecektir.

8

Ek-1

ORTAK SINAV İTİRAZ DİLEKÇESİ

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı I. Dönem

Sınıf/Şube :

Ders :

Tarih :

Öğrencinin

Adı Soyadı :

Öğrenci No :

Sınıfı :

ÖĞRENCİ İTİRAZ KONUSU

Ders Öğretmeni Görüşü

Zümre Başkanı Görüşü

Adı Soyadı

Adı Soyadı

İmza

İmza

Okulu:

9

SINAV KURALLARI

Ek-2

Ortak yazılı sınavların sağlıklı yürütülmesi, herhangi bir sorun ve mağduriyet oluşmaması için öğrencilerimizin yazılı sınav süresince uyması gereken kurallar aşağıda verilmiştir. Bilgilendirme esaslarına göre hareket edilmesi sağlıklı bir sınav uygulaması için büyük önem arz etmektedir.

1.

Öğrenciler, saat fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saatler ile sözlük, hesap cetveli, hesap makinesi, çağrı cihazı, cep telefonu, telsiz, radyo gibi iletişim araçları ve her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlar bulunmaksızın yazılı sınava alınacaktır. Bunları bulundurduğu tespit edilen öğrencinin yazılısı, yazılı kurallarının ihlali gerekçesiyle tutanakla geçersiz sayılacaktır. Bu öğrencilere mazeret sınavına girme hakkı verilmeyecektir.

2.

Öğrencilerin sınıfa yerleşmelerinden sonra gözetmen öğretmenler, sınav kurallarını öğrencilere hatırlatarak sınav kâğıtlarını dağıtacaktır.

3.

Öğrenciler yanlarında, sınavda kullanacakları araç gereç dışında (kalem, silgi, kalemtıraş vs.) herhangi bir şey bulundurmayacaktır.

4.

Yazılı esnasında öğrenci yazılı kâğıdını ders sonuna kadar teslim etmeyecek ancak gözetmen isteği ile verecektir.

5.

Sınava mazeretsiz katılmayanlara mazeret sınavı yapılmayacaktır.

6.

Optik form üzerinde öğretim şekli kutucuğu ile soruların cevaplarını işaretleme dışında, yapılan herhangi bir karalama ya da optik forma zarar verilmesinden kaynaklı sınav sonuçlarında oluşacak hatalardan öğrenci sorumludur.

7.

Optik formun ve sınav kâğıdının tesliminden öğrenci sorumludur.

8.

Sınav süresince öğrencinin sınav salonundan dışarı çıkmasına izin verilmeyecek, herhangi bir nedenle (zorunlu haller hariç) sınav salonu terk edilmeyecektir.

10

KOPYA TESPİT TUTANAĞI

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı I. Dönem

Ek-3

X

Öğrencinin

Adı Soyadı :

Öğrenci No :

Sınıfı :

TUTANAKTIR

Gözetmenin

Adı Soyadı :

İmzası :

Sınıf/Şube :

Ders :

Tarih :

Öğrenci yazılıda kopya çekti.

Öğrenci yazılı evrakına zarar verdi.

Öğrencide bilişim aracı bulundu.

Öğrenci yazılı kurallarını ihlal etti.

Okulu:

11

ORTAK YAZILI SINAVA KATILIM TESPİT BELGESİ

Ek-4

SINAVA KATILAN ve KATILMAYAN ÖĞRENCİ BİLGİLERİ

S. No

Adı Soyadı

Numarası

İmzası

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

ORTAK YAZILI SINAV BİLGİLERİ

Okulun Adı:

Dersin Adı

Sınıf/Şube

Sınava Katılan Öğrenci Sayısı

Sınava Katılmayan Öğrenci Sayısı

12

26

27

28

29

30

31

32

33

34

35

36

37

38

39

40

41

42

43

44

45

46

47

48

49

50

Gözetmen Öğretmen

Adı Soyadı:

Tarih: .…/…../………..

İmza:

Okul Müdürü

Adı Soyadı:

Tarih: .…/…../………..

İmza:

13

Ek-5

OKUL SINAV EVRAK TESLİM TUTANAĞI

İlçe Adı :………………………………………….

Okul Adı :………………………………………………………………..

Sınıf/Şube

Gözetmen Öğretmen Adı Soyadı

Sınav Öncesi Evrak Teslim Alma

Sınav Sonrası Evrak Teslim Etme

Teslim Saati

İmza

Teslim Saati

İmza

14

SINAV SONUÇLARI TESLİM FORMU

Ek-6

ORTAK YAZILI SINAV BİLGİLERİ

Dersin Adı

Sınıf/Şube

Sınav Tarihi

Yukarıda belirtilen ders ve şubede yapılan il geneli ortak I. dönem yazılı sınavına ait sonuçlar öğrenci ve sınıf karneleriyle birlikte tarafıma tebliğ edilmiştir.

TEBLİĞ EDEN

……/……/2023

Okul Müdürü

TEBELLÜĞ EDEN

……/……/2023

………………… Öğretmeni

SINAV SONUÇLARI TESLİM FORMU

ORTAK YAZILI SINAV BİLGİLERİ

Dersin Adı

Sınıf/Şube

Sınav Tarihi

Yukarıda belirtilen ders ve şubede yapılan il geneli ortak I. dönem yazılı sınavına ait sonuçlar öğrenci ve sınıf karneleriyle birlikte tarafıma tebliğ edilmiştir.

TEBLİĞ EDEN

……/……/2023

Okul Müdürü

TEBELLÜĞ EDEN

……/……/2023

………………… Öğretmeni

15

Ek-7

SINAV EVRAKI GERİ DÖNÜŞ POŞETİNE KONULACAKLAR

1.

Öğrenci Optik Formları

2

Ek-3 Kopya Tespit Tutanağı (Varsa)

3.

Ek-4 Ortak Yazılı Sınava Katılım Tespit Belgesi

4.

Ek-5 Okul Sınav Evrakı Teslim Tutanağı

Not: Öğrencilerin Sınav Kitapçıkları geri dönüşüm poşetine konulmayacaktır.

Sınav Kitapçıkları resmi evrak niteliği taşıdığı için sınav sonrası gözetmen öğretmenler tarafından öğrencilerden toplanacak, okul idaresine teslim edilecek ve yönetmelik gereğince 2 yıl süreyle arşivde saklanacaktır.

16

Ek -8

İLÇE SINAV EVRAK TESLİM TUTANAĞI

İlçe Adı:………………………………………….

Okulun Adı

Personel

Adı Soyadı

Sınav Öncesi Evrak Teslim Alma

Sınav Sonrası Evrak Teslim Etme

Teslim

Tarihi

İmza

Teslim

Tarihi

İmza

17

Ek-9

İL SINAV EVRAK TESLİM TUTANAĞI

İlçe Adı

Personel

Adı Soyadı

Sınav Öncesi Evrak Teslim Alma

Sınav Sonrası Evrak Teslim Etme

Teslim

Tarihi

İmza

Teslim

Tarihi

İmza

AKDENİZ

ANAMUR

AYDINCIK

BOZYAZI

ÇAMLIYAYLA

ERDEMLİ

GÜLNAR

MEZİTLİ

MUT

SİLİFKE

TARSUS

TOROSLAR

YENİŞEHİR

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 30.10.2023 - Güncelleme: 30.10.2023 16:23 - Görüntülenme: 63
Kaynak: https://mersin.meb.gov.tr/
  Beğen | 0  kişi beğendi

Etiketler :
ortaksınav,